Boris Johnson Premiärminister Boris Johnson till sjukhus för provtagning: ”En försiktighetsåtgärd” - Stockholm Alex

Latest

2020/04/06

Boris Johnson Premiärminister Boris Johnson till sjukhus för provtagning: ”En försiktighetsåtgärd”

Premiärminister Boris Johnson till sjukhus för provtagning: ”En försiktighetsåtgärd”

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har förts till sjukhus för provtagning. Han väntas tillbringa natten där för vad som beskrivs som en försiktighetsåtgärd, rapporterar BBC. 

För tio dagar sedan testades Johnson positivt för covid-19.

En talesperson vid Downing Street uppger att Boris Johnsons läkare rekommenderat att premiärministern ska genomgå de nya testerna. Premiärministerns kansli understryker samtidigt att åtgärden inte är av akut karaktär, skriver Reuters.

”Det är en försiktighetsåtgärd”, säger Downing Streets talesperson som tillägger att premiärministern fortsatt uppvisar sjukdomssymtom, däribland feber.

https://stockholmalex.blogspot.com


BBC rapporterar att Boris Johnson väntas tillbringa natten mot måndagen på sjukhus.

Premiärministern fortsätter att leda den brittiska regeringen och är i kontakt med ministrar och regeringstjänstemän, säger talespersonen.

Måndagsmorgonens möte om regeringens hantering av coronaviruset ska dock sannolikt ledas av utrikesminister Dominic Raab, uppger BBC.

Boris Johnson tackar, genom talesperson, den brittiska sjukvårdens personal för deras arbete och uppmanar befolkningen att fortsätta följa råden om att stanna i sina hem.

Sedan den 27 mars har Boris Johnson hållits isolerad, men premiärministern ledde så sent som på fredagen ett videomöte.

Dagen dessförinnan sågs han, från våningen på Downing Street, applådera landets vårdpersonal.

Tidigare under helgen kom besked om att även hans fästmö, Carrie Symonds, uppvisat symtom på covid-19, rapporterar BBC.

Samma dag som Boris Johnson testade positivt för sjukdomen visade det sig att även hälsominister Matt Hancock insjuknat. Matt Hancock har sedan dess blivit frisk och återgått till att arbeta normalt i regeringen.

Tidigare på söndagen intervjuades han av Sky News och kommenterade då Boris Johnsons tillstånd.

– Han mår okej, jag talar med honom varje dag. Men han har fortfarande feber. Det här visar att viruset påverkar olika personer olika, sade Matt Hancock till Sky News och fortsatte:

– Jag hade tur. Vissa blir väldigt väldigt sjuka, men på det spektrat är inte premiärministern.

Läkaren Sarah Jarvis, som själv inte behandlar Johnson, säger att det är troligt att premiärministern har ”moderata” symtom eftersom han fortsätter att leda regeringen, uppger The Telegraph.

– Majoriteten av personer som drabbas av coronaviruset kommer att ha milda symtom – det är sannolikt 80 procent eller så. Ju äldre man är desto mer sannolikt är det att man blir allvarligt sjuk, säger hon till BBC.

Downing Street vägrar uppge vilka tester läkarna kommer att göra på Johnson.

Enligt Rupert Beale, gruppledare på det biomedicinska forskningscentret Francis Crick Institute, handlar det sannolikt om att kontrollera premiärministerns syremättnadsnivåer och ta EKG.

https://stockholmalex.blogspot.com


– Läkare kommer att övervaka livsnödvändiga tecken som syremättnad. De kommer också att ta blodprover för att se hur immunförsvaret svarar på viruset, och att analysera levern och njurarnas funktion, säger han och menar att det också är möjligt att de röntgar lungorna, säger han enligt Reuters.

Samtidigt strömmar lyckönskningarna in från andra politiker.

”Jag önskar premiärministern allt gott och ett snabbt tillfrisknande”, skriver Skottlands försteminister Nicola Sturgeon på Twitter.

Londons borgmästare Sadiq Khan twittrar:

”Jag sänder mina bästa välönskningar till premiärministern och önskar honom ett snabbt tillfrisknande.”

Senast en brittisk premiärminister fördes till sjukhus var Tony Blair 2003, då han diagnosticerades med oregelbunden hjärtrytm, uppger The Telegraph.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar