Charlotte Perrelli Perrellis förklaring – efter omdebatterade Åreresan - Stockholm Alex

Latest

2020/04/06

Charlotte Perrelli Perrellis förklaring – efter omdebatterade Åreresan

Perrellis förklaring – efter omdebatterade Åreresan

Charlotte Perrelli och familjen befinner sig i huset i Åre.

Något som har väckt reaktioner på artistens sociala medier – där vissa följare menar att hon bryter mot Folkhälsomyndighetens rekommendationer i samband med coronakrisen.

Nu förklarar Perrelli:

”Vi valde att isolera oss i vårt hus för närmare en månad sedan då vi har familjemedlemmar som tillhör riskgruppen.”



Som en följd av coronavirusets spridning i Sverige har en debatt kring de svenska skidorterna blossat upp. Den 20 mars gick också Folkhälsomyndigheten ut och avrådde från resor till bland Åre, Vemdalen och Sälen. Efter hård kritik har Skistar inför påsklovet nu också valt att stänga sina anläggningar på orterna.

På sociala medier har samtidigt flera av artisten Charlotte Perrellis följare reagerat på att hon åkt med familjen till sitt hus i Åre. Något hon själv berättat om både på Instagram och på sin blogg.

Familjemedlemmar i riskgrupp
Nu förklarar Charlotte Perrelli omständigheterna. För att hålla sig borta från familjemedlemmar som är i riskgruppen valde de att lämna Stockholm, säger Perelli genom sin presskontakt Joakim Jordansson.

– Hennes föräldrar bor på samma tomt, det är den stora anledningen, säger han.

På Instagram väljer artisten också att bemöta flera av kommentarerna. Hon betonar att de åkte upp innan Folkhälsomyndighetens avrådan, och att de håller sig vid hemmet.

”Jag har isolerat mig i vårt andra hem sedan innan restriktionerna kom. Vi beblandar oss inte med folk utan är i karantän här”, svarar hon en av följarna.



”Vi är alla friska”
Charlotte Perrelli skriver i ett sms att hon åkte till Åre för flera veckor sedan.

”Sedan har det tillkommit rekommendationer att man inte bör resa efter att vi varit här i veckor. Skulle någon insjukna så skulle vi självklart åka till Sthlm med bil. Vi är alla friska och har varit hela tiden”.

På Instagram uppger artisten också att hennes barns skola har stängts och nu bedriver hemundervisning, vilket också är en anledning till att man valt att lämna Stockholm för Åre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar