Kungen stoppas - Stockholm Alex

Latest

2020/04/30

Kungen stoppas

Kungen stoppas – på sin egen födelsedag

I dag fyller kung Carl Gustaf 74 år.

Men det blir inte som vanligt, med storslaget firande och salut från Skeppsholmen.

I stället väntar ett lågmält firande – där kungen kan få videohälsningar av barn och barnbarn.

På torsdagen – på valborgsmässoafton – fyller kung Carl Gustaf år. Men 74-årsdagen kommer inte att firas på det storslagna sätt som som tidigare kungliga födelsedagar har firats.



Ingen salut – och inga blommor från barnen
Det blir ingen salut från Skeppsholmen och det traditionsenliga firandet på yttre borggården, där mängder av förväntansfulla barn brukar samlas för att få ge kungen blommor samtidigt som högvakten uppmärksammar jubilaren, ställs in. Orsaken är förstås coronapandemin.

I stället kommer firandet att hållas på två olika håll. Kungen och drottning Silvia stannar kvar på Stenhammar slott, där kungaparet har valt att hålla sig under krisen.

Frånvarande kung Carl Gustaf firas på Stockholms slott
Samtidigt kommer ett visst firande att hållas på Stockholms slott.

– Det planeras för en mindre ceremoni på Kungliga slottet, och det är en ceremoni som Högvakten ansvarar för. Dock utan kungen själv. Han och drottningen kommer att vara kvar på Stenhammar, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.



Helt frånvarande kommer dock inte kungen vara. Enligt Svensk Dam ska födelsedagsbarnet vara med på videolänk. Dessutom väntas barnen och barnbarnen skicka videohälsningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar