Zlatan Ibrahimovic : Nya beskedet Zlatan nobbar Fotbollsgalan - Stockholm Alex

Latest

2017/11/20

Zlatan Ibrahimovic : Nya beskedet Zlatan nobbar Fotbollsgalan

Nya beskedet: Zlatan nobbar Fotbollsgalan

Zlatan Ibrahimovic är nominerad till priset som "Årets anfallare" på Fotbollsgalan som hålls i morgon.
Men på grund av lördagens storstilade comeback kommer han inte vara på plats.
– Med anledning av att Zlatan gjorde en efterlängtad comeback i helgen och att det är CL-match mot Basel redan nu på onsdag så finns det inte möjlighet att även komma till Fotbollsgalan, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand.


Zlatan Ibrahimovic : Nya beskedet Zlatan nobbar Fotbollsgalan
                   Zlatan öppnar för förläning med Manchester United | Premier League...


Zlatan Ibrahimovic är tillbaka på fotbollsplanen efter den svåra knäskadan han ådrog sig i april.
Han fick en kvart i Manchester Uniteds 4–1-seger mot Newcastle United i Premier League, där han redan i återkomsten höll på att slå till med ett riktigt drömmål efter en cykelspark.
I kväll hålls Fotbollsgalan, där Zlatan Ibrahimovic är nominerad i kategorin "Årets anfallare".
Men nu bekräftar Svenska fotbollförbundet att Zlatan Ibrahimovic inte kommer vara på plats i Globen, något Fotbollskanalen var först med att berätta om.
– Med anledning av att Zlatan gjorde en efterlängtad comeback i helgen och att det är Champions League-match mot Basel redan nu på onsdag så finns det inte möjlighet att även komma till Fotbollsgalan, säger Håkan Sjöstrand till SportExpressen.

Sjöstrand säker : "Han kommer tillbaka"

Men Zlatan Ibrahimovic kommer, trots att den fysiska närvaron uteblir, ändå finnas med under galan.
För första gången ska stipendiet "Number 10" delas ut. Ett stipendie han instiftat tillsammans med Volvo och Svenska fotbollförbundet.
– Vi har sett till att säkra upp Zlatans närvaro på annat sätt under kvällen. Han är väldigt stolt över att vara beskyddare av stipendiet Number 10 som för första gången delas ut under galan, säger Håkan Sjöstrand till Fotbollskanalen.
Stipendiet uppgår till en miljon kronor och ska enligt projektets hemsida tilldelas ett projekt eller initiativ som utvecklar svensk fotboll.


Zlatan Ibrahimovic : Nya beskedet Zlatan nobbar Fotbollsgalan
Zlatan Ibrahimovic med sönerna Maxilimian och Vincent under Sveriges match mot Italien på Friends Arena.


Zlatan Ibrahimovic figurerar i sedvanlig ordning även i snacket kring vem som ska tilldelas Guldbollen. En utmärkelse Zlatan tilldelats tio år på raken och elva gånger totalt.
– Samtidigt som vi kommer sakna hans närvaro på galan så är vi ju otroligt glada för att vi äntligen får se honom på planen igen. Jag är helt övertygad om att framöver skriver ny fotbollshistoria som gör att han kommer tillbaka och hämtar fler priser på Fotbollsgalan framöver, säger Håkan Sjöstrand.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar