Månadsköpa aktier eller sälja allt? - Stockholm Alex

Latest

2020/03/08

Månadsköpa aktier eller sälja allt?

När börsindex nu går upp eller ner (oftast ner) tre procent per dag faller det sig naturligt att folk blir oroliga för sina investeringar, medan andra tvärsäkert hävdar att det enda rätta är att köpa mer aktier, i nya eller befintliga innehav, varje gång lönen landar på kontot.


Det är märkligt många som tycks tro att det helt plötsligt finns en strategi som alltid funkar för alla, medan inga andra alternativ funkar för någon. Börsen fungerar inte så. Det är som att fastslå hur mycket man ska träna, exakt vad man ska äta eller vilken kvinnlig författare som skrivit de allra roligaste böckerna.

Men det finns inget tydligt rätt eller fel den här gången heller. Det är helt okej att sälja allt om man vill slippa exponera sig för marknaden i denna skakiga tid. Det är också tillåtet att ligga fullinvesterad och allting däremellan.


Som vanligt gäller dock att göra sin egen bedömning, ha en plan och agera efter den. Man kan också ändra planen (fast ändrar man sig varannan dag är det ingen plan). Men skulle vi kunna sluta med det eviga pekpinnandet? Investeringar är ingen exakt vetenskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar