Apple Pay Sverige : Klart: Nu lanseras Apple Pay i Sverige - Stockholm Alex

Latest

2017/10/24

Apple Pay Sverige : Klart: Nu lanseras Apple Pay i Sverige

Klart: Nu lanseras Apple Pay i Sverige 

Apples betaltjänst Apple Pay lanseras i Sverige meddelade tekniktjätten under tisdagen.

Det var i början av augusti som Apple meddelade att bolagets mobila betallösning Apple Pay skulle lanseras i Sverige, Finland och Danmark under 2017. På tisdagen meddelade teknikjätten att tjänsten nu är här.

Apple Pay Sverige : Klart: Nu lanseras Apple Pay i Sverige
          För att betala med NFC-teknik i butiker krävs Androidtelefon. Apple stödjer inte tekniken.

Nordeas kunder i Sverige, Finland och Danmark får tillgång till tjänsten som kommer att kunna användas i de kortterminaler som är märkta med  symboler för Apple Pay eller kontaktlösa kort. Dessutom går tjänsten att använda online och i appar.

Läs mer: Svenska ”kassadödaren” bakom Apple Pay: ”Fältet ligger vidöppet

”Vi jättestolta att vi är först i Sverige att erbjuda Apple Pay till våra kunder. Vi har 1,3 miljoner kunder som från och med idag faktiskt inte behöver ta med sig plånboken utan bara använda sin mobil. Vi vill ju göra enkla smidiga lösningar för våra kunder och det här är ett sett att betala som jag tror våra kunder komma uppskatta väldigt mycket”, säger Anna Storåkers, Sverigechef på Nordea.

Vad är fördelen med Apple Pay vid e-handel jämfört med betalkort? 

”Det är många kunder som tycker det är väldigt enkelt och smidigt plus att man inte behöver ha med sig kortet. Du kan klara dig med bara mobilen och de flesta kunder har alltid mobilen väldigt nära”, säger Anna Storåkers.

Apple Pay lanserades 2014 och har sakta men säkert rullats ut runt om i världen. Tjänsten låter dig göra kontaktlösa betalningar via till exempel din Iphone som du sedan signerar med ditt fingeravtryck. 

Tjänsten bygger på Near Field Communication, NFC, som är en teknik för att skicka data över mycket korta avstånd som finns i nyare telefoner och alla nya bankkort. Enligt branschorganisation Svensk handels prognoser kommer omkring 50 procent av Sveriges betalterminaler vara utrustade med tekniken vid årsskiftet.

Apple Pay Sverige : Klart: Nu lanseras Apple Pay i Sverige
                                                                    Apple Pay


Läs mer: Trångt på marknaden för mobila betalningar

"Nu börjar det hända saker i Sverige, men vi har varit ganska sena jämfört med övriga Europa. Det ligger förstås i tiden att korten flyttar in i mobiltelefonerna och det är den säkraste tekniken vi har i dagsläget", säger Bengt Nilervall, näringspolitisk expert på betalfrågor på Svensk handel, till TT. 

Konkurrerande Samsung hann dock före Apple till den svenska marknaden och lanserade sin mobila betaltjänst Samsung Pay på den svenska marknaden redan i våras, vilket Di Digitial kunde rapportera om.

Förra veckan stod det klart att Swedbank blir den fjärde och sista storbanken som anslutit sig till Samsungs betaltjänst. Något som även Mastercard och Eurocard gjort. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar